Näitä kuvia lisäillessä iskee taas ihan hirveä makeanhimo... Toi mutakakku oli ihan älyttömän makeeta ja makeanhimo lähti pienelläkin palalla. Mutta haluaisin sitä kiitos nyt heti lisää nam!
En ole siis syömisieni kanssa missään kohtaan "täyskieltäytyjä" vaan kaikkea kohtuudella, eikö?
Pidän herkkupäivän yleensä kerran kahdessa viikossa ja kun herkkupäiväni on, niin syön kyllä kaikkea makeaa ja mättöä ihan olantakaa. Ne ketkä seuraa mua Snapissa, niin huomasivatkin varmaan, että maanantaina oli herkkupäivä... Haha!
En ole siis syömisieni kanssa missään kohtaan "täyskieltäytyjä" vaan kaikkea kohtuudella, eikö?
Pidän herkkupäivän yleensä kerran kahdessa viikossa ja kun herkkupäiväni on, niin syön kyllä kaikkea makeaa ja mättöä ihan olantakaa. Ne ketkä seuraa mua Snapissa, niin huomasivatkin varmaan, että maanantaina oli herkkupäivä... Haha!
Mutakakku
150g voita
1½ dl sokeria
150g voita
1½ dl sokeria
3 munaa
3½ gluteenittomia jauhoja
½tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
150g taloussuklaata
Päällä
valkosuklaata
kindersuklaata
daimsuklaata
-Ekstrana laitoin kaukkutaikinaan Tazzan kaakaotiivistettä,
joka toi kakkuun entistä enemmän makeutta.
Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
Sulata paloiteltu suklaa esim. mikrossa keskiteholla. Tarkkaile sulamista, että suklaa ei pala. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
Leikkaa kakkuvuokaan (Ø 23 - 24 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
Paista kakku 200 asteessa 12 - 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
Sitten kokkailin myös suolaista piirakkaa. En ollut ennen ikinä tehnyt mitään suolaista kakkua.
En tiennyt, että sen pohja on niin helppo tehdä? Piti vielä googlailla uudelleen suolaisen piirakan pohjan ohjetta, kun en heti uskonut, että se on niin helppo... Lopputulos oli 10+! Äitikin kehu!
Kinkku-pinaatti piirakka
Pohja
2½dl gluteenittomia jauhoja
100g voita
4rkl maitoa
Täyte
250g pakastepinaatteja
1 sipuli
150g ananasta
250g kinkkusuikaleita
200g creme fraichea
1dl maitoa
3 kananmunaa
haluamiasia mausteita
juustoraastetta päälle
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Sekoita voi ja jauhot, lisää maito ja
sekoita taikinaksi.
Painele taikina piirakkavuokaan (ø noin 23 cm).
Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Sulata pinaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko ananakset. Sekoita crème fraiche, maito, kananmunat ja mausteet. Laita pinaatti, sipuli, kinkkusuikaleet ja ananakset piirakkapohjalle. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista noin 35-40 minuuttia.
Tälläsiä ohjeita tällä kertaa, suosittelen kokeilemaan molempia. Helppoja tehdä ja hyvän makuisia!
Tuota suolaistapiirakkaakin on helppo muunnella omilla mielitäytteillä sopivaksi - jäi itseä harmittamaan, etten lisännyt joukkoon aurajuustoa. Ensi kerralla sitten!
Herkkulisia hetkiä,
Jenni
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti